top of page
asfalt.jpg

Automaat

Automatic Gear Sign

Mijn visie over autorijden is als volgt: als je de auto goed beheerst, heb je oog voor de omgeving. Als je de gevaren van de omgeving (her)kent, voorkom je problemen. Dan ga je pas écht genieten van autorijden en wordt autorijden het mooiste wat je ooit is overkomen. Zo geef ik les.

Veilig en zelfstandig autorijden leer je door te ervaren. Goede voertuigbeheersing staat hierbij centraal. Dit ga jij bereiken onder mijn deskundige begeleiding. Voorkomen is beter dan genezen (risicoherkenning). Meerdere onderzoeken hebben aangetoond, dat automobilisten op specifieke plaatsen in de problemen komen (lees: een ongeluk krijgen).

 

Tijdens mijn lessen leer je deze herkennen. Uiteraard coach ik jou in uitzonderlijke situaties zodat je bijvoorbeeld een bermvlucht, noodstop of hellingproef durft te nemen.

'Mentale training' is een rode draad bij dit onderdeel. Echter is het belangrijker je te trainen in zogenaamde ‘hogere orde vaardigheden’. Door risicovolle situaties te herkennen, kun je voorkómen dat je bijvoorbeeld een noodstop moet maken.

Voor automaat lessen gebruiken we een Kia Niro, voorzien van moderne technieken, veilig en comfortabel!

bottom of page